Free Homepage Translation

2010. szeptember 16., csütörtök

Kinevezték az Országos Mentőszolgálat új főigazgatóját

Átvette kinevezési okmányát Mártai István, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új főigazgatója csütörtökön Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől és Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkártól.

"Ostromszaggatta képet mutat jelenleg a magyar mentőzés. Emiatt pedig javítani kell egyebek mellett a mentőszolgálat szervezettségén" - ezt Szócska Miklós egészségügyi szakállamtitkár mondta csütörtökön Budapesten, amikor hivatalosan is kinevezték az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új főigazgatóját, Mártai Istvánt.

Mátrai István /fotó:Lakatos Péter/
A magyar egészségügy egyik legfontosabb emberének nevezte Szócska Miklós az OMSZ új főigazgatóját. Az egészségügyi szakállamtitkár Mártai István kinevezési ünnepségén azt mondta, hogy a magyar mentőzés jelenleg ostromszaggatta képet mutat. Az egészségügyi kormányzat azt várja az új főigazgatótól, hogy javítson a mentőszolgálat szervezettségén, jól használja ki a rendelkezésre álló forrásokat, állítsa helyre a képzés szerepét valamit, hogy jó piaci szereplővé váljon. Fontos szerepet kell kapnia a mentőszolgálatnak az országos és a helyi rendezvények biztosításában is - tette hozzá Szócska Miklós.

Mártai István rövid beszédében a mentődolgozók bérhelyzetének javítását és a gépjárműpark fejlesztését, megújítását nevezte elsődlegesnek.

Mártai István, frissen kinevezett főigazgató elmondta: az Országos Mentőszolgálat a társadalmi biztonság egyik letéteményese Magyarországon. Hozzátette: a belső átalakításoknak köszönhetően egy erős szakmai szervezetet kíván működtetni. Mártai István szerint javítani kell a mentőszolgálat eredményességén, amit erős csapatmunkával lehet elérni. Mártai István egyik legfontosabb feladatának tekinti, hogy a mentőszolgálat valós kapcsolatot alakítson ki a kórházi sürgősségi rendszerrel.

Az OMSZ előző főigazgatóját, Göndöcs Zsigmondot július 20-i hatállyal mentette fel Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője. Mártai István mostani kinevezéséig Gorove László általános főigazgató helyettes vezette a mentőszolgálatot.

Szócska Miklós ígéretet tett az új főigazgatónak, hogy a lehetőségekhez mérten támogatni fogja őt, a fejlesztési források pedig rendelkezésre fognak állni.


Független Hírügynökség, 
MTI
Add a Twitter-hezAdd a Facebook-hozAdd a StartlaphozAdd az iWiW-hezAdd a Google Reader-hez

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails