Free Homepage Translation

2010. szeptember 2., csütörtök

Öngyújtógáztól halt meg egy fiú

Meghalt egy 16 éves fiú Csongrádon szerda este, miután egy barátjával öngyújtók töltésére használt gázt szívott.

     Egy járókelő talált rá az eszméletlenül fekvő fiúra a Fekete János utcában, és értesítette a mentőszolgálatot. A helyszínre érkező mentők küzdöttek a fiatalember életéért, de már nem tudtak segíteni rajta – mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

     A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit – tette hozzá a hadnagy.

/MTI, www.fn.hu/

Eddig a hír, és nézzük mi van mögötte
     Az öngyújtógáz olcsó, könnyen beszerezhető, legális, ezek szinte ideális droggá teszik a bódulni vágyó tinédzserek körében.  
     A butángáz mérgezésnek hasonló tünetei vannak /hallucinációk, illúziók, euforia, járásbizonytalanság, hányinger, szédülés, convulsiok, ritmuszavar/ mint más szipuzáshoz használatos szereknek.
Halálok:
    A belélegzett butángáz direkt és indirekt módon is okozhat halált. 
    Direkt, azaz közvetlen módon szívritmuszavart: kamrafibrillációt, vagy reflexes úton szívmegállást idézhet elő. Harmadik direkt módja a lehetséges halálokoknak a központi idegrendszer légzést szabályozó központjának leállása.
    Indirekt, azaz közvetett módon is kialakulhat keringésleállás a gáz beszívását követően. Egyik ilyen az aspiratio, vagy valamilyen halálos szerencsétlenség /baleset/ bekövetkezte. Ha a gázt zacskóba fújva, majd azon keresztül belélegezve használják, akkor közvetlen fulladást is okozhat.

További információ: www.weborvos.hu

www.weborvos.hu, www.kamaszszerviz.hu





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails