Free Homepage Translation

2010. október 1., péntek

„Újraélesztési rekordkísérlet”

A magyar Orvostanhallgatók Egyesülete Szegedi Helyi Bizottság Elsősegélynyújtó Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara közös szervezésében valósult meg a II. Szegedi Sürgősségi Nap. A szervezők az átlagembereknek szerették volna felhívni a figyelmüket, az elsősegélynyújtás fontosságára és arra, hogy arra bárkinek, bármikor szüksége lehet.



A nagy tömegeket megmozdító rendezvény, mentő-, tűzoltó- és rendőrautók, valamint katonai gépjárművek szirénás felvonulásával kezdődött. A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Egészségügyi Központja, a szervezők kérésére volt jelen a rendezvényen.
Dr. Pusztai Erzsébet orvos alezredes az Egészségügyi Központ parancsnoka, az egészségügyi szolgálat eszközeivel, páncélozott és közúti valamint terep-képességekkel rendelkező sebesültszállító gépjárművekkel érkezett a szegedi Dóm térre, a rendezvény helyszínére. Kérdésekre a főtiszt elmondta, hogy ezen gépjárművek felszereltsége és személyzete olyan, mint az Országos Mentőszolgálaté. A páncélozott szállító harcjárműveket az érdeklődők is kipróbálhatták. Az érdeklődőknek bemutatkoztak a speciális mentők, a vízimentők a tűzoltók, katasztófavédők.
Az újraélesztési rekordkísérletet a szervezők 2010 percig tervezték, ahol az ifjúsági vöröskereszt önkéntesei, orvostanhallgatók és a rendezvény szervezői 2 percenként váltották egymást, ahol 30 mellkas-kompresszió és két befújás volt a feladat. Végül 2043 percig tartott a kísérlet, így biztosan megszületett a rekord.


Add a Twitter-hezAdd a Facebook-hozAdd a StartlaphozAdd az iWiW-hezAdd a Google Reader-hez


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails